‘Max33’: Chef-kok vernoemt dessert naar Max Verstappen

De Nederlandse Chef-kok Rutger van der Weel heeft zijn nieuw dessert vernoemd naar Max Verstappen. Het staat op de kaart in zijn restaurant Katseveer bij Wilhelminadorp. Het dessert kreeg de naam ‘Max33’.
image
“Ik heb besloten om een gerecht te bedenken ter ere aan Verstappen na zijn overwinning in Barcelona. Nog nooit was een Nederlandse F1-piloot zo succesvol,” aldus van der Weel tegenover ‘PZC’.

Vorig jaar had hij al een dessert met Red Bull op de kaart staan. Hij besloot het weer toe te voegen, doordat het de grootste sponsor van Verstappen is.

“Voor Max33 heb ik de Red Bull opgedraaid met boter en room, zodat de smaak niet zo sterk is.”

Ook de circuits hebben gedaante gekregen in het gerecht. Zo heeft de chef-kok witte spikkels op het bord gestrooid om asfalt na te bootsen. De kerbstones zijn dan weer te vinden in hangop en framboos.

“De oranje bloem staat voor Nederland en het goud is symbool voor de overwinning.

“Bij het hoofdkwartier van Red Bull in Salzburg staat sterrenrestaurant Hangar-7. Chef uit de hele wereld worden daar gevraagd om een maand lang een menu te koken. Jonnie Boer, Sergio Herman en Jannis Brevet hebben dat bijvoorbeeld al eens mogen doen. Maar ik weet niet of ze daar ook wel eens chefs met maar één Michelinster uitnodigen”, zegt een lachende Van der Weel.

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}