"Maximum 20 races op F1-kalender"

In Bahrein vindt het Motorsport Business Forum plaats en uiteraard zijn daar ook de teambazen van de verschillende f1-teams daarop aanwezig. In het kader van de toekomst van de Formule 1 en de steeds opnieuw terugkerende zoektocht naar nieuwe landen waar mogelijk een F1-race kan georganiseerd worden, spraken de verschillende teambazen zich uit over het aantal races dat er maximum op een F1-kalender kunnen staan.

Het is een steeds weerkerende discussie over het maximaal aantal races dat de teams op de kalender willen. Toen de kalender werd uitgebreid van zeventien naar achttien races was er veel kritiek en zei men dat achttien races absoluut het maximum was. Toch is er nu een enigzins andere mening te detecteren bij de teambazen.

"Ik denk dat twintig races net goed is," aldus Nick Fry van Honda.

En daarmee is Nick fry niet de enige teambaas die er zo over denkt. Eerder sprak ook al Ron Dennis zich uit over een maximum van twintig races, net als ook Colin Kolles twintig races wel ziet zitten.

De reden waarom teambazen nu toch toestemmen om twintig races op de kalender te hebben is simpel. Meer races is meer publiciteit voor de sponsors en het zijn de sponsors die ervoor zorgen dat de teams hun budgetten hebben.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen