Mazepin over incident met Schumacher: “Bewijst dat je van het gas moet als er een paaltje voor je staat”

Haas F1 team
Haas F1 team

Nikita Mazepin laat weten dat er niets aan de onderlinge regels veranderd zal worden nadat het weer hommeles was tussen hem en zijn teamgenoot Mick Schumacher in Zandvoort.

Tijdens de GP van Nederland probeerde Mick Schumacher zijn teamgenoot in te halen op het rechte stuk maar dat was duidelijk niet naar de zin van Mazepin. De Rus dwong zijn teamgenoot naar de kant van de baan en daarbij is te zien dat Schumacher rakelings langs een paaltje bij de ingang van de pitlane scheert. 

Het is niet de eerste keer dat beide Haas-rijders met elkaar in de clinch liggen, ook tijdens de GP van Azerbeidzjan op het stratencircuit van Bakoe was er een gelijkaardig incident. Uiteraard is er een hartig woordje gepraat binnen het team over het voorval van vorige week maar Mazepin zegt dat het team vindt dat hij niets verkeerd gedaan heeft.

“Het is goed om te weten dat ik niet op een slecht blaadje sta,” aldus Mazepin op het persmoment in Monza. “Maar ik wil ook de privacy van die discussies respecteren. Ze vonden plaats achter gesloten deuren en ik denk dat het voor geen enkele partij goed zou zijn als ze in het openbaar zouden plaatsvinden.”

Volgens Mazepin gaat het team niets veranderen aan de manier hoe de teamgenoten mogen racen en daarbij is hij niet bang om een steek onder water aan zijn teamgenoot te geven.

 “Dat hebben ze niet, want we hebben geoordeeld dat ik geen enkele overtreding heb begaan binnen het sport- en racereglement van de FIA. Daarom gaan we als team aan de slag om te proberen dat op te lossen.”

“Maar misschien ga je beter van het gas af als je ziet dat er een paaltje voor je staat in plaats van je auto te beschadigen.”

Ralf Schumacher, de oom van Mick, was na de race allerminst onder de indruk en stelde zonder blikken of blozen dat de acties van Mazepin ronduit levensgevaarlijk zijn en dat ze niet thuishoren in de F1. Maar ook die uitspraken lijken de jonge Rus niet uit het lood te slaan.  

“Er is een zeer interessante uitdrukking over meningen in de Engelse taal die daarmee te maken heeft. Ik respecteer uiteraard meningen, want iedereen heeft ze.

“Het lijkt er gewoon op dat hij zijn familie beschermt. En wat kan ik zeggen? Als zijn familie bescherming nodig heeft in de Formule 1, dan ben ik meer dan blij om naar die dingen te luisteren.”