McLaren beroept zich op ‘right of review’: resultaat GP van Canada staat plots ter discussie

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Ondertussen zijn we reeds in Oostenrijk maar het McLaren F1 team heeft nu nog een verzoek ingediend voor een zogenaamd ‘right of review’ wat betreft de race in Canada. Daarmee komt het resultaat van de GP van Canada op losse schroeven te staan.

Het is opmerkelijk dat McLaren pas bijna twee weken na de GP van Canada zich op haar ‘right of review’ beroept. McLaren doet dit nadat Lando Norris tijdens de GP van Canada een tijdstraf van vijf seconden kreeg waardoor hij terugviel van de negende naar de dertiende plaats en McLaren kostbare punten verloor.

Norris kreeg de tijdstraf voor zogenaamd ‘onsportief gedrag’ en dat was toch wel bijzonder want het was de eerste keer dat een rijder daarvoor bestraft werd. De stewards vonden dat Norris tijdens de virtuele safety car-fase onnodig langzaam had gereden. Lando Norris begreep de tijdstraf helemaal niet en liet verstaan helemaal geen onsportieve rijder te zijn.

McLaren diende niet meteen protest in tegen de tijdstraf maar verzamelde de voorbije dagen dus extra bewijsmateriaal om vervolgens een ‘right of review-verzoek’ in te dienen. Enkel mits ‘nieuw’ bewijsmateriaal maakt McLaren kans om de tijdstraf eventueel terug te draaien. Het is nu aan de FIA om te oordelen of dit daadwerkelijk het geval is.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print