McLaren: “Beste wintertest sinds jaren”

Na de eerste testweek heeft McLaren er vertrouwen in, teambaas Andreas Seidl heeft het over de beste wintertest sinds jaren als het aankomt op betrouwbaarheid.


Tijdens de drie dagen testdagen wist Carlos Sainz 237 rondjes af te malen met zijn nieuwe MCL35 en teamgenoot Lando Norris deed daar nog een vlotjes 186 rondjes bovenop. Dit alles trouwens zonder noemenswaardige problemen en dat zorgt er voor dat het vertrouwen bij de formatie uit Woking groot is.

“Als je kijkt naar het aantal ronden en naar de betrouwbaarheid die we tot nu toe hebben laten zien, is het veruit de beste start in vele, vele jaren voor McLaren tijdens een wintertest,” vertelde Seidl tegenover de verzamelde media na het einde van de vrijdagsessie.

“Dat is een grote beloning voor iedereen in het team, en het bewijs dat het harde werk dat in de winter is gedaan, zijn vruchten afwerpt.”

Betrouwbaarheid is een ding maar buiten het feit dat de MCL35 al veel rondjes op de teller staan heeft weten we nog niet of hij echt snel is. Over de drie eerste testdagen beschouwd zette Sainz de twaalfde tijd neer en teamgenoot Norris moest zich tevreden stellen met een twintigste plaats op eenentwintig deelnemers.

“De auto gedroeg zich zoals verwacht, gezien de verschillende stappen en tests die we de afgelopen drie dagen hebben uitgevoerd,” aldus Seidl. “Het is geweldig om deze overeenstemming te zien, dus ik ben erg blij.”

“Ik ben erg blij met het resultaat van deze test, dankzij een grondige voorbereiding en een zeer gedisciplineerde en gerichte uitvoering door het hele team.”

Verder liet Seidl nog optekenen dat het testprogramma volgens plan verloopt en dat het nu tijd is om de verzamelde data te bestuderen.

Ook de rijders waren over het algemeen positief over hun nieuwe bolide.

“Het was weer een goede morgen om het hele testprogramma te doorlopen, de nieuwe auto nog steeds te begrijpen en onze testonderdelen door te nemen,” zei Sainz. “Ik kijk er naar uit om in de tweede week te gaan testen na een positieve eerste week.”

“Over het geheel genomen was het een positieve dag,” klonk het bij Norris. “Het was niet perfect, met een paar kleine tegenslagen hier en daar, en een paar rode vlaggen ook, wat betekende dat we niet zoveel ronden konden doen als gepland, maar we hebben er maar een paar gemist.”

“Afgezien van dat, kreeg ik een beter gevoel bij de auto en ik heb meer zelfvertrouwen. We hebben een paar stappen vooruit gezet.”

“Deze eerste drie dagen zijn een positieve manier geweest om het seizoen te beginnen en ons op te zetten voor volgende week”, voegde hij eraan toe.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen