McLaren dumpt nieuw uitlaatsysteem

McLaren introduceerde voor de GP van Groot-Brittannië een pakket met updates voor haar wagen. Na de tegenvallende prestaties van gisteren zal het echter de rest van het weekend zonder haar nieuw uitlaatsysteem rijden.
Het team had hoge verwachtingen over haar nieuw uitlaatsysteem dat gelijkaardig is aan dat van Red Bull. Door de uitlaten meer naar beneden te verplaatsen moeten de warme gassen ervoor zorgen dat er meer neerwaartse druk kan gegenereerd worden. Net dat concept draagt in sterke mate mee bij tot het grote succes van Red Bull. De eerste tests met het nieuwe systeem bij McLaren sloegen gisteren alvast dik tegen.

Volgens Autosport zal McLaren dan ook de rest van het weekend niet meer met het systeem rondrijden. Bij McLaren zal men het systeem vervolgens verder evalueren en ontwikkelen om het misschien in één van de komende races opnieuw te testen.

Gisteren probeerde men bij McLaren de povere prestaties nog enigszins te nuanceren, maar het mag duidelijk zijn, het systeem doet niet wat ervan verwacht wordt.

“Eerst en vooral kon ik met het nieuwe pakket aan updates geen goede afstelling van de wagen verkrijgen. Uiteindelijk kon ik me wel verbeteren tegen het einde van de dag maar er rest ons nog heel wat werk. We staan niet waar we willen staan,” luidde het bij Lewis Hamilton.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021