McLaren-duo diep teleurgesteld

Bij McLaren verliep de GP van Turkije niet van een leien dakje. Uiteindelijk finishte Hamilton als vierde en Button als zesde, maar bij McLaren had men duidelijk de lat hoger gelegd.
image

Zowel Button als Hamilton waren teleurgesteld na afloop van de race. Button omwille van zijn verkeerde strategie, Hamilton omwille van zijn fout in de eerste ronde en een probleem tijdens een pitstop. De teleurstelling is eens zo groot omdat Red Bull en Vettel opnieuw verder uitlopen in de wk-tussenstand.

“Wat mij betreft was het een teleurstellende dag,” aldus Hamilton. “Het was niet een van mijn beste races. Ik kende een redelijke start maar verloor vervolgens heel wat terrein in de derde bocht.”

Daardoor kwam de Brit achter teamgenoot Jenson Button te liggen en dat bleek nadien een kostbaar gegeven te zijn. Hamilton zette immers zijn zinnen op het opnieuw voorbijsteken van zijn teamgenoot.

“Ik kwam vast te zitten achter Jenson en reed mijn banden volledig stuk terwijl ik hem wou inhalen. Daarom kwam ik de pits veel te vroeg binnen. Bovendien verloor ik tijdens een van mijn pitstops heel wat tijd.”

Ook Jenson Button kende geen al te fantastische race. De Brit maakte een pitstop minder dan de rest van de rijders die vooraan reden. Ondanks het feit dat Button gekend staat voor zijn rijstijl die zacht is voor de banden bleek het toch een slechte keuze.

“Ik denk dat de meeste wagens aanvankelijk op een gelijkaardige strategie als mij zaten. Omdat veel rijders hun banden stukreden tijdens de eerste stint schakelden ze over op vier pitstops. Wij pasten onze strategie niet aan,” verklaart Button zijn keuze voor drie stops.

“We lieten de banden niet lang genoeg op de wagen en kwamen steeds iets te vroeg binnen. De banden zagen er toen we onze pitstops afwerkten steeds nog redelijk goed uit. We hadden telkens iets langer buiten moeten blijven want nu was de laatste stint gewoonweg te lang”.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print