McLaren focust op betrouwbare bolide: “We willen een goede basis voor alle circuits”

McLaren is vastberaden om niet opnieuw een bolide te ontwikkelen die niet betrouwbaar is en niet presteert. Het legt de focus op het ontwikkelen van een betrouwbare bolide die gebruiksvriendelijk is voor Fernando Alonso en onze landgenoot Stoffel Vandoorne.

Huidig kampioen Mercedes moest toegeven dat het erg lastig was om met hun chassis van 2017 consistente prestaties neer te zetten. Dat is wat McLaren wil vermijden. Voor aanvang van het seizoen waarin McLaren hoopt om een einde te maken aan vijf seizoenen zonder een overwinning, zegt technisch directeur Tim Goss dat het team zich focust op de betrouwbare en gebruiksvriendelijke karakteristieken van de bolide.

“Tegenwoordig betekent het ontwikkelen van een goede wagen ervoor zorgen dat de rijder alles uit de wagen kan halen”, zei Goss tegenover Autosport. “Het is niet nuttig om een wagen te gaan ontwikkelen die heel onregelmatig presteert. We willen onze rijders een wagen aanbieden die erg goed aanvoelt op alle vlakken.”

Goss verklaarde dat het deze methode gebruikte sinds het eerste design sinds het nieuwe aerodynamische reglement van vorig seizoen.

“Initieel zijn we niet bezorgd over het niveau van de prestaties die we zullen bereiken met de wagen. Eerst wensten we een goede aerodynamische basis te hebben voor alle circuits. Pas daarna gingen we ons focussen op de prestaties. De afgelopen dagen waren we dus druk bezig om onze rijders een wagen te geven die ze kunnen vertrouwen en waar ze mee aan de slag kunnen.”

“Vorig seizoen was het altijd onze tactiek om elke keer de snelste ronde te rijden, ons zo goed mogelijk te kwalificeren en dan onze positie te verdedigen tijdens de race, gebaseerd op rondetijden. Dat was erg moeilijk tijdens sommige races. Tijdens races zoals de GP van België en Italië verloren we niet veel plaatsen door de rondetijden, maar wel omdat we niet konden verdedigen op de rechte stukken.”

“We zijn hier om races en kampioenschappen te winnen. De methode die we nu gebruiken staat in het teken van het boeken van succes. In plaats van op zoek te gaan naar oplossingen voor onze ondermaatste motor, probeerden we de beste wagen te bouwen, met de aanname dat een betere motor op komst is.”

Met de komst van Renault hoopt McLaren komend seizoen te kunnen strijden om het podium.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}
Foto: McLaren F1 team

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023