McLaren gaat jongeren de kans op een betere toekomst geven

De McLaren Technology Group heeft een eigen programma gelanceerd om jongeren de kans op een betere toekomst te geven. Ze richten zich tot jongeren van 16 of 17 jaar.

De McLaren Technology Group heeft dinsdag een programma opgericht waarbij het lokale jongeren uit achtergestelde milieus de kans op een betere toekomst wil geven. Enkele studenten in de buurt van Woking werden daarvoor geselecteerd. In oktober worden ze voor het eerst uitgenodigd bij McLaren.

De halve dag dat de jongeren er zijn, zullen er lezingen en workshops plaatsvinden om hun zelfvertrouwen te vergroten en meer ervaring op te laten doen. Zo creëren ze een betere toekomst. Na deze halve dag zullen ze er nog eens naartoe gaan voor praktische ondersteuning van hun carrière en om advies te krijgen.

In een oefening zullen ze hun eigen marketingplan moeten voorstellen, dit om onder andere ook hun spreekvaardigheid te verbeteren. Ze zullen daarnaast ook hulp krijgen bij het opstellen van hun CV en ze zullen tips krijgen om te solliciteren. McLaren betaalt al de reiskosten om iedereen de kans te geven om mee te doen.

Patrick Birmingham, Human Resource-manager, vindt het een belangrijk om jongeren te begeleiden.

“We willen jongeren iets onvergetelijk bezorgen. We willen hun kansen op de competitieve arbeidsmarkt graag vergroten. We zullen ze op de dagen bijbrengen wat we bij McLaren ook belangrijk vinden. Daardoor krijgen ze betere kansen en worden ze betere kandidaten, ongeacht wat hun persoonlijke interesse is.”

Geschreven door Anouck Jaspers
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}