McLaren grijpt naast de pole en is zwaar teleurgesteld

Bij McLaren hadden ze maar één doel voor ogen en dat was de pole veroveren. Daarin slaagden ze niet en de teleurstelling bij het team is dan ook groot.
Een tweede startplaats voor Hamilton en een derde startplaats voor Button, beiden op amper twee tienden van Sebastian Vettel. Tijdens de eerste races van het seizoen zou dat een groot succes geweest zijn. Nu is het echter een teleurstellend resultaat voor McLaren.

De renstal had immers met niets anders dan de pole rekening gehouden en even zag het er ook goed uit. Hamilton stond tijdens Q3 immers even met de snelste tijd nadat de favorieten hun eerste run hadden gedaan. Na de tweede run stond Hamilton dus op twee en kon men bij Red Bull opnieuw juichen. Bij McLaren was er dan weer diepe ontgoocheling.

“Het scheelde niet veel maar ik ben ontgoocheld,” zei Martin Whitmarsh tegenover de Britse zender BBC. “We hebben beide wagens echter op de eerste twee startrijen en het zou een opwindende race moeten worden.”

Ook Hamilton was enigszins teleurgesteld maar de Brit beseft ook dat een tweede startplaats mogelijkheden biedt tijdens de race.

“Het is uiteraard nog steeds een goed resultaat,” aldus Hamilton. “We weten van de vorige race dat we een goede snelheid hebben. Gisteren was goed, maar vandaag was Red Bull opnieuw iets sneller.”

“Het is echter goed dat we op de eerste startrij staan en morgen moeten we vooral zien dat we punten behalen.”

Waarschijnlijk mogen we ons morgen opmaken voor een mooi duel tussen Vettel en Hamilton in de eerste bocht. Hamilton kennende zal hij met het mes tussen de tanden starten …
a:1:{s:9:”file_name”;s:25:”hamilton_hong11_klein.jpg”;}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print