McLaren grijpt net naast Q3

McLaren boekt progressie. Het team uit Woking kon tijdens de oefensessies al een paar tijden in de top-10 laten optekenen maar tijdens de kwalificatie vandaag lukte dat niet.

Daniil Kvyat was in Q2 een tiende sneller dan Jenson Button en legde daarmee beslag op de tiende tijd. Button zal morgen als twaalfde starten. Zijn teamgenoot Fernando Alonso was nog een tiende trager en strandde daarmee op een veertiende plaats.

Dat Max Verstappen een achtste plaats haalde in Q2 met een tijd die slechts twee tienden sneller is dan die van Button illustreert hoe dicht de middenmoot bij elkaar zit.

“Twee tienden van de achtste plaats verwijderd zijn doet pijn, maar we maken duidelijk progressie en dat is goed. Dit circuit ligt ons ook niet echt, maar hopelijk kunnen we wel een goede race rijden morgen,” aldus Button. “De vooruitgang is niet zo groot als we gewild hadden, maar het is er.”

Dit jaar heeft McLaren nog maar één punt behaald. Dat komt van de tiende plaats van Stoffel Vandoorne in Bahrein. Vorig jaar kon het ook enkel Manor achter zich laten in het constructeurskampioenschap. Vooruitgang is dus wel nodig voor het team dat al twaalf wereldkampioenen leverde.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}