“McLaren heeft al vaker gelogen tegen de stewards”

Het liegate schandaal houdt de paddock in beroering. Nu heeft ook voormalig Mclaren-piloot Fernando Alonso z’n mening gegeven over het voorval.
McLaren bevindt zich momenteel in het middelpunt van de belangstelling, ook al is het dan in de negatieve zin. Gisteren raakte immers bekend dat Lewis Hamilton bewust zou gelogen hebben tegen de wedstrijdleiding in Australië. Een leugentje om best wil, iets wat volgens Fernando Alonso wel vaker voorkomt bij McLaren.

“Natuurlijk deed het me denken aan Hongarije 2007,” zei Fernando Alonso tegenover de Spaanse media. “Het is niet de eerste keer dat ze naar de stewards moeten. Het is ook niet de eerste keer dat ze tegen de stewards liegen en vroeg of laat zouden ze daarvoor dan ook bestraft worden.”

Alonso refereert daarmee naar het veelbesproken pitstop-incident tijdens de kwalificatie voor de GP van Hongarije in 2007. Alonso kwam toen de pits binnen en Hamilton moest achter de Spanjaard wachten in de pitbox. Alonso wachtte toen enkele extra seconden zodat Hamilton geen extra snelle ronde kon afleggen. Beide rijders en het team werden hiervoor bestraft, maar ook toen zou McLaren volgens de Spanjaard gelogen hebben over de ware toedracht van het incident. McLaren verklaarde toen immers dat het incident was uitgelokt door Hamilton, die de instructies van het team niet opgevolgd zou hebben en Alonso niet liet passeren bij de start van Q3.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}