“McLaren heeft verkeerde doelen gesteld voor 2018”

Eric Boullier, de teambaas van McLaren, heeft toegegeven dat de huidige problemen te wijten kunnen zijn aan de doelen die gesteld zijn op het vlak van performance. Volgens de Fransman hadden deze wel wat ambitieuzer mogen zijn.

Een bericht gedeeld door McLaren (@mclaren) op


McLaren heeft de afgelopen drie seizoenen flink zitten sukkelen met haar Honda-motoren. Door een overstap naar Renault wou het team dit jaar competitiever worden. In 2018 hebben ze echter nog niet vooraan in het veld kunnen rijden. Boullier zegt nu dus dat de doelstellingen niet ambitieus genoeg waren.

“De wagen komt overeen met de doelen die we gesteld hebben, wat betekent dat onze doelen niet correct waren. We moeten ze herzien en ambitieuzere doelen stellen. Onze bolide is wel al evenwichtig. Dat vinden ook onze rijders en ze zijn daar blij mee. Wat je ook met de set-up van de wagen doet, het blijft allemaal even goed werken,” aldus Boullier.

De Fransman zegt dat de wagen nu vooral sneller moet worden, maar dat dat niet de schuld is van Renault. Hij zegt dat ze zich daar niet achter kunnen verschuilen.

“We moeten de bolide sneller maken in de bochten en op de rechte stukken. We hebben dezelfde krachtbron als Renault en Red Bull, dus op de motor kunnen we het niet steken. Dat is een feit. We moeten te weten komen waarom we tijdens de kwalificatie relatief langzaam zijn, maar in de race wel snel kunnen zijn en waarom we achter de andere teams met een Renault-motor zitten.”

‘Motorsport.com’ vroeg in China of een fundamenteel aerodynamisch probleem aan de basis ligt van hun snelheidsprobleem. Tevens zou het team tegen Spanje de eerste grote upgrade voor de wagen klaar hebben.

“De aerodynamica is zeker nog niet op punt en ook de topsnelheid is niet wat het moet zijn. We staan daarin op de laatste plaats. We zijn zeker niet blij met onze huidige plaats, maar we hebben enkele grote vernieuwingen die eraan komen. Hopelijk helpen deze ons een stuk vooruit. Het is zeker niet wat iedereen verwachtte, maar het is ook niet makkelijk om ineens veel te verbeteren en de top drie in te halen,” sloot Boullier af.

Geschreven door Anouck Jaspers
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print