“McLaren-Honda verdient het om kritiek te krijgen”

McLaren-Honda kreeg dit seizoen al heel wat kritiek te verwerken en dat is volgens Fernando Alonso geheel terecht.

Veelbelovend en hoge verwachtingen, dat mag je toch wel zeggen over de hernieuwde samenwerking tussen McLaren en Honda die werd aangekondigd. Tijdens het eerste seizoen, waarin Honda zelfs overwinningen voorspelde, zijn de resultaten echter teleurstellend.

De motor van Honda is niet krachtig genoeg en laat ook te wensen over op het vlak van de betrouwbaarheid. McLaren-Honda kreeg al heel wat kritiek en zelfs Alonso, die reeds meermaals verkondigde dat hij in het project blijft geloven en de juiste keuze maakte door weg te gaan bij Ferrari, laat nu weten dat McLaren-Honda de kritiek verdient.

“Het is moeilijk om het vanuit het standpunt van de fans te zien. Ik begrijp dat we kritiek horen te krijgen voor onze prestaties want we zetten niet de resultaten neer die men van ons verwacht,” zei Alonso in Suzuka. “Vanuit het standpunt van het team ziet het er enigszins anders uit want we kunnen niet meer doen dan wat we nu doen. Iedereen doet wat hij of zij kan.”

“We moeten lessen trekken uit alles wat we doen. Vorig weekend hadden we tijdens de GP van Singapore twee opgaves omwille van versnellingsbakken die te warm werden. We hebben het probleem grondig bestudeerd en oplossingen uitgewerkt die we tijdens de oefensessies in Japan testen. We kunnen niet meer doen dan met een min of meer competitieve wagen arriveren voor onze thuisrace in Japan,” besluit de Spanjaard.

Vooral de motor blijft een probleem voor McLaren-Honda maar pas na afloop van dit seizoen zijn er heel wat mogelijkheden om de Honda-motor grondig te verbeteren.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}