McLaren-Honda verliest 50 plaatsen op de startgrid !

Een dramatisch raceweekend voor McLaren-Honda in Oostenrijk, de renstal verliest in totaal maar liefst vijftig (!) plaatsen op de startgrid.

Fernando Alonso had er al voor gewaarschuwd, de Spanjaard vreesde dat Oostenrijk nog slechter zou worden dan het raceweekend in Canada. (Lees: Alonso: “Oostenrijk kan nog slechter zijn dan Canada”). En het ziet er naar uit dat Alonso gelijk krijgt.

Nog voor de start van de kwalificaties keken Jenson Button en Fernando Alonso gezamenlijk al tegen een gridpenalty aan van vijftig plaatsen op de grid. Netjes verdeeld bovendien, zowel Button als Alonso moeten vijfentwintig plaatsen achteruit op de startgrid. Opmerkelijk, want er staan slechts twintig wagens op de startgrid.

Jenson Button kreeg in totaal een gridpenalty van vijfentwintig plaatsen omdat hij een aantal onderdelen van zijn motor liet vervangen. Ook Fernando Alonso kreeg een gridpenalty van maar liefst twintig plaatsen omwille van het wisselen van verschillende motoronderdelen. Daar bovenop volgde nog een gridpenalty van vijf plaatsen voor het wisselen van de versnellingsbak omwille van een probleem vanochtend tijdens de derde oefensessie.

Dit alles zorgt ervoor dat het duo van McLaren-Honda in totaal dus vijftig startplaatsen moet incasseren. Dit is uiteraard niet mogelijk, waardoor een resterend aantal plaatsen onvermijdelijk zal leiden tot een bijkomende stop-and-go-penalty tijdens de race.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer