“McLaren in shock door performance nieuwe F1-bolide”

Volgens Carlos Sainz zijn ze bij McLaren in ‘shock’ door de performance van de nieuwe F1-bolide, maar dan op een erg positieve manier.


Na de F1-tests in Barcelona zijn de teams begonnen met het analyseren van alle data en proberen ze zich zo goed mogelijk voor te bereiden op de eerste race in Australië. Bij McLaren zijn ze alvast zeer aangenaam verrast door de performance van hun nieuwe wagen.

“Ik ben tevreden met de progressie die we tot dusver geboekt hebben,” aldus Sainz. “We zijn erin geslaagd om een goede test af te werken.”

“We hebben drie van de vier dingen uitgetest die ik in mijn achterhoofd had en die ik wou uittesten alvorens we naar Australië gaan. Ik heb enkele conclusies kunnen trekken en dat betekent dat het een goede test was.”

Sainz reed tijdens de F1-wintertest de achtste tijd maar was slechts een dikke zes tienden trager dan Valtteri Bottas die in de Mercedes W11 de snelste tijd reed.

“Het was leuk. Een 1.16.820 op de C3-bandencompound in Barcelona voelt speciaal aan, het voelt snel aan,” aldus Sainz.

“Ik denk dat we zelfs in shock zijn maar dan op een positieve manier omwille van hoe snel we zijn en hoeveel we genieten van onze 2020-wagen.”

“Ik denk dat we in vergelijking met vorig jaar veel progressie geboekt hebben. Als we naar de data kijken dan denk ik dat onze wagen veel sneller is in vergelijking met waar we ons vorig jaar bevonden. Daar ben ik zeer blij mee.”
a:0:{}
Het ziet er naar uit dat we ondanks alles speculaties en berichten alsnog op weg lijken naar een ‘normale’ vrijdag van het raceweekend.
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print