McLaren: “IndyCar-plannen hangen niet af van Alonso”

Bij McLaren benadrukken ze dat de beslissing of de renstal volgend jaar al dan niet zal deelnemen aan de IndyCar niet zal afhangen van de toekomstplannen van Fernando Alonso.

Indy memories on an Indy qualifying weekender. #McLarenIndy #FernandoAlonso #Indy500

Een bericht gedeeld door McLaren (@mclaren) op


De Britse renstal bekijkt momenteel wat de mogelijkheden zijn om volgend jaar deel te nemen aan het IndyCar-kampioenschap. Ze waren daarom eerder deze maand aanwezig op de Detroit Grand Prix en stelden augustus als deadline voor het nemen van een beslissing.

Het zou een perfecte timing zijn voor McLaren om volgend jaar samen met Fernando Alonso een gooi te doen naar de Indy 500. Het is na zijn zege in Le Mans het laatste puzzelstuk dat nog ontbreekt om zijn ultieme doel te behalen, de ‘Triple Crown.’

Alonso’s F1-contract loopt aan het einde van het huidige seizoen af maar de Spanjaard heeft een meerjarig contract bij McLaren, op die manier is er de mogelijkheid om volgend jaar deel te nemen aan de IndyCar. Zak Brown, CEO van McLaren Racing, wil benadrukken dat de beslissing van McLaren niet zal afhangen van de plannen van Alonso.

“Of we al dan niet zullen deelnemen aan de IndyCar zal niet afhangen van de plannen van Fernando,” aldus Brown. “We kunnen het met hem doen als dat zijn beslissing is maar we kunnen het ook zonder hem doen. We kunnen onze keuze niet laten afhangen van wat een bepaalde rijder wil doen.”

“Als hij met een ander team zou racen zou ons dat ook niet tegenhouden. Ik denk dat datgene waar we met Alonso over praten iets voor de lange termijn is. Ik denk dat hij dat in gedachten heeft en dat hij bij voorkeur bij de McLaren-familie wil blijven.”

Er wordt verwacht dat McLaren zal deelnemen aan het kampioenschap met één wagen, dit in samenwerking met een ander team. Brown laat weten dat hij tenminste twee mogelijkheden heeft en hij laat weten dat er geen gevaar is dat de F1-activiteiten van het team in het gedrang komen.

“De bal ligt in ons kamp. Het is onze beslissing of we het gaan doen en op welke manier we het willen doen. Er zijn een aantal verschillende scenario’s maar ik denk dat we dicht bij een beslissing zijn.”

“Ik heb gezien dat er mensen zijn die zeggen: ‘Waarom zorg je niet dat je zaken in de F1 op orde zijn?’ We zijn een groot bedrijf en we zouden geen F1-bronnen gebruiken, het ene heeft niets met het andere te maken. Of het nu het goede moment is om in de IndyCar of het WEC te stappen heeft niets met onze F1-activiteiten te maken.”

“Er zijn een aantal critici en ze zijn dat niet zonder reden maar ik denk dat wij als organisatie groot genoeg zijn om verschillende programma’s naast elkaar te laten lopen,” besluit Brown.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print