McLaren: “Integratie van de Renault-motor is goed verlopen”

Volgens Eric Boullier, de racedirecteur bij McLaren, is de overstap van de Honda-motor naar de Renault-motor goed verlopen.

McLaren besliste pas erg laat op het seizoen om de samenwerking met Honda stop te zetten en over te stappen naar Renault als motorleverancier. Het zorgde voor enige vertraging wat betreft de ontwikkeling van de wagen voor 2018.

“Het verliep erg vlot,” vertelde Boullier tegenover ‘Racer’. “We hebben misschien een vertraging van twee weken ofzo opgelopen maar dat is beperkt en kan je inhalen. De uitdaging om de motor te integreren in onze wagen zal niet groter zijn dan dat het geval was met Honda.”

Ondanks de vertraging zit McLaren naar verluidt terug op schema wat betreft de ontwikkeling van haar wagen voor 2018. Boullier liet ook verstaan dat de integratie van de Renault-motor in het McLaren-chassis erg goed is verlopen.

“Renault is het gewoon om met verschillende teams samen te werken. Ze zijn daarvoor goed georganiseerd en om eerlijk te zijn, de integratie is reeds gebeurd.”

“Al de ontwerpen van de motor en het chassis zijn goed geïntegreerd en nu draait het alleen maar om het ontwikkelen van de performance van de wagen,” besloot Boullier.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023