“McLaren kan moeilijk concurreren met teams die steun van topteams krijgen”

Carlos Sainz liet gisteren de zesde tijd optekenen en was tevreden over zijn McLaren maar hij vertelde erbij dat het voor zijn team een hele klus wordt om te concurreren met de zogenaamde zusterteams van de ‘grote drie.’


De Spanjaard zette met zijn zesde tijd een degelijke prestatie neer en was daar ook best tevreden mee. Hij moest wel beide Mercedes-rijders en hun klantenteam Racing Point alsook Red Bull en zusterteam Alpha Tauri laten voorgaan en daar wringt het schoentje volgens Sainz.

De bolides van Alpha Tauri en Racing Point vertonen enorm veel gelijkenissen met de exemplaren van Red Bull en Mercedes van vorig jaar en dat is ook de Carlos Sainz opgevallen. Hij vraagt zich af of McLaren wel kan concurreren met deze ‘kleinere teams die steun krijgen van de grotere teams,’ zoals hij het zelf omschrijft.

“Een team als McLaren heeft altijd druk om te presteren,” zei hij. “McLaren is een van de beste teams in de geschiedenis van de Formule 1 en we weten dat vierde of vijfde nog steeds niet is waar McLaren wil zijn.”

“Maar McLaren weet ook dat het nog erg vroeg is om dit nieuwe project dat we ons hebben gesteld te beoordelen en we kijken naar het doel op de middellange termijn om weer voor de topposities te vechten. Het is op dit moment erg moeilijk te zeggen.”

“Je ziet dat sommige van de kleinere teams veel hulp krijgen van de grotere teams. Dus als ze hier komen met een auto die zeer vergelijkbaar is met de Red Bull van vorig jaar of met de Mercedes van vorig jaar, gaat het erg moeilijk worden voor McLaren om een grote stap vooruit te zetten.”

“Dus we zijn niet afhankelijk van wat de anderen doen. We zijn afhankelijk van wat we kunnen doen. En op dit moment kunnen we ons alleen op onszelf concentreren, de stappen die we doen blijven doen. Zoals de nieuwe auto die de baan opgaat en veel ronden doet, en de auto al een stap beter voelt dan vorig jaar op de eerste dag, en een grotere mogelijkheid tot ontwikkeling biedt.”

“Dat is het enige wat we op dit moment kunnen doen en we kunnen niet denken aan wat de anderen doen,” besloot Sainz.


Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen