McLaren laat Lando Norris testen tijdens GP van België

Het McLaren F1 team heeft vandaag laten weten dat testrijder Lando Norris tijdens de eerste oefensessie van de GP van België mag testen.


Nee, echt goed nieuws voor Stoffel Vandoorne kan je de testkans van Lando Norris niet noemen. Lando Norris wordt immers beschouwd als een mogelijke kandidaat voor het tweede racezitje bij McLaren en wordt dus genoemd als een mogelijke vervanger voor Vandoorne.

McLaren wil Lando Norris tijdens de eerste oefensessie op het circuit van Spa-Francorchamps een extra testmogelijkheid geven. Al kan je tussen de regels door ook lezen dat het voor Norris een kans is om zich te bewijzen tijdens de rijdersevaluatie voor het seizoen 2019.

“Komend weekend zal onze reserverijder Lando voor het eerst tijdens een raceweekend met de MCL33 rijden. Hij zal tijdens de eerste oefensessie plaatsnemen in de wagen van Fernando,” aldus Gil de Ferran, de sportief directeur van McLaren.

“Dit maakt niet alleen deel uit van zijn persoonlijke ontwikkeling maar ook van de evaluatie van de wagen. We zullen strategisch van race tot race bekijken waar zijn inzet tijdens de komende grand prix’ nuttig kan zijn.”

Stoffel Vandoorne zal tijdens zijn thuisrace dus wel al de sessies afwerken, al is het maar de vraag of hij eventueel tijdens de resterende raceweekends soms langs de kant van de baan zal moeten toekijken.

“Spa-Francorchamps heeft een welverdiende reputatie als een circuit voor echte racers en dat door haar historisch belang en haar populariteit bij de rijders,” aldus de Ferran.

“We zullen naar het circuit afreizen en erg hard pushen om opnieuw met beide wagens tijdens de thuisrace van Stoffel punten te behalen voor het oog van onze Belgische fans.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen