McLaren: “Nieuw concept voor 2020 moet geen nadeel zijn”

Bij McLaren geloven ze niet dat ze door volgend jaar een nieuw concept te introduceren, de vooruitgang die ze dit jaar geboekt hebben verloren zullen zien gaan.


De formatie uit Woking is goed op weg om vierde te worden in het kampioenschap voor constructeurs. Om het over een wederopstanding te hebben zou een brug te ver zijn maar voor het eerst sinds jaren is er weer een positieve evolutie waar te nemen bij McLaren.

Volgend jaar zal de nieuwe bolide volledig onder het toezicht ontworpen zijn van technisch directeur James Key en hij kiest voor een ander concept dan het huidige. Teambaas Andreas Seidl ziet het niet als een risico maar eerder als een mooie kans.

“Ons doel is duidelijk: we willen de volgende stap zetten. Hopelijk kunnen we dus ergens tussen de huidige situatie en de topteams in springen, wat de volgende grote prestatie als team zou zijn,” aldus Seidl tegenover ‘Autosport.’

Hoewel McLaren voor een nieuw concept kiest zal het volgens Seidl echter geen revolutionair ontwerp zijn.

“Ik zou het niet radicaal noemen. Maar met de kloof die er nu is met de beste auto’s met dezelfde voorschriften, proberen we een fatsoenlijke stap te zetten. Dat betekent dat sommige van de conceptuele aspecten van de auto zullen veranderen.”

Voor 2020 worden er geen grote veranderingen verwacht, de grote wijzigingen staan een jaar later op het programma. Daarom ziet Seidl ook geen noodzaak om dit seizoen nog dingen te testen met het oog op volgend jaar.

“De regels zijn vrijwel hetzelfde dus er zijn dingen die je nog kunt overdragen naar volgend jaar. Maar het is niet zo dat we dingen voor de auto van volgend jaar zullen ontwikkelen en dit jaar nog zullen testen,” besluit Seidl.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022