McLaren ontkent deal met Rich Energy

McLaren Racing-baas Zak Brown reageert op een vreemde tweet van Rich Energy waarin gesuggereerd werd dat ze een deal met McLaren zouden afgesloten hebben.


Rich Energy begon het seizoen als titelsponsor van Haas maar die relatie liep al na een paar maanden op de klippen. De excentrieke CEO van Rich, William Storey, liet donderdag een tweet op de wereld los waarin hij alludeerde op een terugkeer in de Formule 1 met McLaren.

Volgens Zak Brown is van een samenwerking tussen McLaren en Rich helemaal geen sprake, hij vermoedt dat Storey gewoon graag in de belangstelling staat.

“Ik heb de tweet ook gekregen en die man staat gewoon graag in de belangstelling,” aldus Brawn. “Ik heb niet met hem gesproken en ik zal ook niet met hem spreken in de toekomst, volgens mij is het meer een publiciteitsstunt.”

Er is bij de formatie uit Woking wel wat beweging op het vlak van sponsors. Een tijd geleden werd bekendgemaakt dat de deal met de Braziliaanse oliemaatschappij Petrobras zou beëindigd worden en in Austin verschenen de Alfa’s met reclame van “Huski Chocolate,” sinds dit jaar sponsor van McLaren.

Brown liet weten dat er voor 2020 nieuwe sponsors zullen bijkomen en wilde benadrukken dat de deal van “Huski” met Alfa Romeo eenmalig is en dat ze een langdurige overeenkomst met McLaren hebben.”

“We hebben een langlopend contract met hen”, legt Brown uit. “Finn Rausing (Alfa F1 team mede-eigenaar) en de eigenaar van Huski komen uit hetzelfde land en doen samen zaken.”

“Er is dus gewoon een bestaande relatie. Ze hebben veel mensen hier dit weekend, dus ze wilden wat extra zichtbaarheid.”

Ook na de ontkenning door Zak Brown bleef men vanuit Rich Energy McLaren betrekken in berichten op twitter, zo blijkt uit onderstaande tweets:


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022