McLaren: “Onze F1-bolide heeft verschillende fundamentele problemen”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Andreas Seidl, de teambaas van het McLaren F1 team, geeft toe dat de MCL36 enkele grote problemen heeft, zeker wat het aerodynamisch concept van de F1-bolide betreft.

Tijdens de eerste wintertest in Barcelona liet McLaren met haar nieuwe F1-bolide indrukwekkende resultaten zien maar tijdens de tweede wintertest in Bahrein kreeg McLaren plots af te rekenen met remproblemen en vielen de resultaten ook tijdens de eerste twee races tegen.

“We hebben simpelweg niet voldoende performance,” aldus Seidl tegenover ‘Motorsport-Magazin.com’.

“Er is geen specifieke oorzaak van het probleem. De wagen werkt en we hebben een goede basis maar we hebben simpelweg niet voldoende grip.”

“Ik verwacht geen mirakel als oplossing. Het is niet eenvoudig om het niveau van onze concurrenten te behalen. Het zal tijd vergen en we moeten geduldig zijn.”

Seidl hoopt dat de ontwikkeling van de MCL36 de problemen zal verhelpen.

“We weten dat we fundamentele problemen hebben op het vlak van performance met onze wagen,” aldus Seidl. “Dat is dan ook onze focus momenteel.”

“De ontwikkeling van de wagen was de voorbije drie jaar erg goed bij ons. De zon heeft steeds geschenen voor het team. Nu moeten we zien om te gaan met de huidige situatie.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print