McLaren overweegt racewagencollectie in pand te geven om aan geld te geraken

McLaren ondervindt net als heel wat andere bedrijven de gevolgen van de coronacrisis. Om deze crisis te doorstaan wil McLaren eventueel haar historische racewagencollectie in pand geven.


Het Britse McLaren ondervindt overduidelijk heel wat moeilijkheden en moet dringend op zoek naar geld. Nadat de F1-piloten loon inleverden en ook personeel met vakantie werd gestuurd startte een moeilijke zoektocht naar bijkomende financiële middelen.

In het verleden werd daarvoor vaak naar het Midden-Oosten gekeken, waar de geldschieters van McLaren zitten, maar ook daar wordt gezien de recente terugval van de olieprijs minder snel de geldbuidel boven gehaald. McLaren hoopte dan maar om een lening van 150 miljoen pond bij de Britse regering te krijgen maar het stootte daarbij op een negatief antwoord.

Volgens ‘Sky Sports’ overweegt McLaren nu om in haar zoektocht naar geld het McLaren Technology Centre en haar historische collectie met racebolides in pand te geven om aan geld te geraken.

Volgens Sky Sports zou het McLaren Technology Centre alleen al een waarde van 200 miljoen pond hebben. Daarnaast zouden de vele racebolides die in het verleden door McLaren gebouwd werden, en grotendeels door McLaren bewaard zijn, eveneens een geschatte waarde van zo’n 250 miljoen pond hebben.

In de collectie bevinden zich onder andere F1-bolides waarmee James Hunt, Niki Lauda, Alain Prost, Ayrton Senna, Mika Hakkinen en Lewis Hamilton wereldkampioen werden. Daarnaast zijn er uiteraard ook heel wat andere pareltjes die mee de geschiedenis van McLaren kleur hebben gegeven.

Indien McLaren de wagens daadwerkelijk verpand zou dat trouwens niet de eerste keer zijn. Ook in 2017 werd al eens een deel van de collectie als onderpand gebruikt tijdens de rechtszaak tussen McLaren en Ron Dennis.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen