McLaren presenteert als eerste haar nieuwe F1-bolide: de MCL35M

McLaren F1 team
McLaren F1 team

McLaren heeft als eerste F1-team haar nieuwe wagen voor het F1-seizoen 2021 voorgesteld: de MCL35M.

Door de pandemie met het coronavirus COVID-19 werden de ingrijpende reglementswijzigingen die voor dit jaar gepland stonden met volledig andere F1-bolides uitgesteld naar 2022. Om kosten te besparen werd beslist dat de F1-bolides voor 2021 een evolutie van vorig jaar zijn waarbij er met hetzelfde chassis wordt gereden.

Voor McLaren lijkt dit een goede zaak want de renstal uit Woking was vorig jaar erg competitief en het werd knap derde in het construteurskampioenschap. Dit jaar is het dan ook vooral verder bouwen op de successen uit 2021, al zijn er ook wel heel wat wijzigingen.

Eind vorig jaar verliet Carlos Sainz Jr. immers McLaren om de overstap naar Ferrari te maken. McLaren vond met de Australiër Daniel Ricciardo echter een waardige vervanger. Ricciardo is een ervaren rot en zal met zijn grote glimlach een uitstekende rijdersduo vormen met Lando Norris. De jonge Brit kwam in 2019 in het team als vervanger voor onze landgenoot Stoffel Vandoorne.

Tijdens een online presentatie onthulden Lando Norris en Daniel Ricciardo in het hoofdkwartier van de McLaren een schitterende MCL35M. De nieuwe F1-bolide van McLaren kenmerkt zich door papaya oranje met blauwe accenten.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022