McLaren presenteert nieuwe F1-bolide op 23 februari

Op 23 februari zal onze landgenoot Stoffel Vandoorne het doek van zijn nieuwe McLaren F1-bolide halen.

Het McLaren F1 team maakte vandaag de presentatiedatum van haar nieuwe wagen bekend. De McLaren MCL33 zal op 23 februari aan het grote publiek voorgesteld worden, daags nadat Ferrari en Mercedes hun nieuwe F1-bolide voorstelden. Net als vorig jaar vormen Stoffel Vandoorne en de Spanjaard Fernando Alonso het rijdersduo bij McLaren.

McLaren besloot na drie dramatische seizoenen met Honda als motorpartner de overstap te maken naar Renault-motoren. Die motoren zouden het team in staat moeten stellen om de aansluiting te vinden bij de topteams. De verwachtingen zijn dan ook hooggespannen, er wordt zelfs gesproken over het strijden om overwinningen en podiumplaatsen.

Nadat de nieuwe F1-bolide op 23 februari is voorgesteld begint de week nadien op 26 februari de eerste van twee voorbereidende wintertests. Dan zullen we een eerste indicatie krijgen of de Renault-motor een betere combinatie vormt met het chassis van McLaren. Een jaar geleden werd McLaren al tijdens de wintertests meteen geplaagd door heel wat betrouwbaarheidsproblemen met de Honda-motor.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023