McLaren racet niet met nieuwe achtervleugel in China

Het McLaren F1 team had naar het Shanghai International Circuit een nieuwe achtervleugel voor haar MCL32 meegenomen. Het heeft uiteindelijk echter besloten om de nieuwe achtervleugel niet te gebruiken.

Zowel Fernando Alonso als onze landgenoot Stoffel Vandoorne hebben tijdens de derde oefensessie de nieuwe achtervleugel uitgetest. McLaren was echter niet helemaal tevreden met het resultaat en het opteerde er dan maar voor om terug te keren naar de oude achtervleugel.

Met die oude achtervleugel werd ook de kwalificatie afgewerkt en zal dus ook tijdens de race gereden worden. McLaren wil in Bahrein een gewijzigde versie van de nieuwe achtervleugel uittesten. In China ontbrak het door het wegvallen van de tweede oefensessie overduidelijk aan tijd om de nieuwe achtervleugel uitvoerig te testen.

“We hebben deze ochtend met de nieuwe achtervleugel op beide wagens gereden. We hadden echter enkele problemen die we moeten zien op te lossen, waardoor we beslisten om er niet mee te racen. We reden er dan ook niet mee tijdens de kwalificatie,” aldus Boullier.

“De achtervleugel zal echter terugkeren in Bahrein. Wat de andere upgrades betreft, die werkten naar behoren.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer nu van grote kortingen op Bol.com !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Wonen campagne 2022Wonen campagne 2022

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print