Mclaren rijders moeten bij de stewards verschijnen

De Mclaren rijders, Lewis Hamilton en Heikki Kovalainen, moeten zich melden bij de race stewards in Maleisië. Die stewards kregen een klacht binnen van zowel Nick Heidfeld als van Fernando Alonso.

Beide heren kloegen over het feit dat Hamilton en Kovalainen in de weg reden tijdens de laatste snelle ronde. Terwijl 8 rijders besloten rustig naar de pit te rijden, gingen Alonso en Heidfeld nog een rondje door, wat toegelaten is wanneer je de startlijn op tijd overschrijdt. Ze kwamen echter al snel in het verkeer van de tragere rijders te rechten en zagen zo een potentiële goeie tijd verloren gaan.

Vooral Heidfeld is ontevreden met de Mclaren rijders.

"De eerste bochten gingen goed maar toen kwam ik opeens heel wat trage rijders tegen die een in-lap reden. Voor bocht 4 moest ik slalommen rond de Mclaren rijders die gewoon op de racelijn reden. Dat kost me 2 tienden die me op de derde plaats hadden kunnen zetten."

Martin Withmarsh, directeur bij Mclaren, zegt dat z’n rijders niks fout hebben gedaan.

"Als je naar de beelden kijkt, zie je onze rijders zo ver mogelijk aan de kant gaan en we zijn er zeker van dat we niet in de weg van Nick hebben gereden. De Stewards gaan nu de telemtrie bekijken."

Afwachten of de raceleiding er ook zo over denkt.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print