McLaren: “Seidl drijvende kracht achter overstap naar Mercedes”

De nieuwe teambaas bij McLaren, Andreas Seidl, was de drijvende kracht achter de overstap naar Mercedes-krachtbronnen. Het is een teken aan de wand dat het de formatie uit Woking menens is om terug te keren naar de top.


Vanaf 2021 vinden we met de combinatie McLaren-Mercedes een legendarische combinatie terug op de startgrid van de F1. Dit keer is het wel onder andere voorwaarden want McLaren fungeert deze keer als klantenteam van het legendarische merk met de ster.

De drijvende kracht achter de terugkeer van Mercedes heet Andreas Seidl. Sinds de Duitser de plak zwaait in Woking wordt er harder dan ooit getimmerd aan de weg terug naar de top, onder andere met een nieuwe windtunnel.

“Toen hij bij ons kwam, vroeg ik hem: ‘Wat hebben we nodig om terug te keren naar de top?’,” aldus McLaren Racing CEO Zak Brown. “Hij kwam snel met een aanbeveling voor een nieuwe windtunnel. En hij had de leiding over de beslissing van de power unit. Natuurlijk was het een gezamenlijke beslissing, maar Andreas was de drijvende kracht erachter.”

McLaren en Mercedes werkten al eens samen tussen 1995 en 2014. De laatste podiumplaats van McLaren dateert al vanuit het laatste jaar dat ze met Mercedes-krachtbronnen aan de start stonden en voor de laatste overwinning moeten we al terug naar het jaar 2012.

“In het hybride tijdperk is Mercedes-Benz de maatstaf voor power-units, zowel wat betreft prestaties als betrouwbaarheid”, zegt Brown.

“En natuurlijk is hun raceteam de maatstaf van het decennium. Daarom is het het beste om de volgens ons beste motor in onze auto te hebben. En tot slot willen we jacht maken op het beste Formule 1-team van dit moment.”

Op dit moment is McLaren met Renault in gevecht om de vierde plaats in het constructeurskampioenschap. Dat toont aan dat ze de mogelijkheden hebben om de fabrieksteams het vuur aan de schenen te leggen, al moet wel gezegd worden dat de fabrieksformatie van Mercedes van een ander niveau is dan die van Renault.

“Dit is een goede situatie voor McLaren, want we streven naar een terugkeer naar de top,” besluit Zak Brown.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022