McLaren stelt zich vragen over ‘gecodeerde’ berichten van Red Bull

Bij het team van McLaren stellen ze zich vragen over enkele radioboodschappen die men bij Red Bull aan Daniel Ricciardo gaf.

Tijdens de race kreeg Daniel Ricciardo meermaals te horen dat hij van de kerbstones moest blijven, een volgens McLaren mogelijks ‘gecodeerde’ boodschap van Red Bull.

Sinds de GP van Singapore mogen er immers geen boodschappen aan de rijders meer overgebracht worden waarin info wordt gegeven over hun prestaties. Het is volgens McLaren dan ook vreemd dat Ricciardo meermaals te horen kreeg dat “hij bij het uitkomen van de bochten de kerbstones moest proberen te vermijden”.

“Ik denk dat het een gecodeerd bericht was,” aldus Eric Boullier van McLaren. “Ik denk dat het aan de FIA is om dit te onderzoeken. Ik moet er geen beslissing over nemen, maar ik vind het wel een vreemde boodschap. Als je het één keer zegt is het OK, maar wanneer je zoiets twee of drie keer zegt, dan is dat op zijn minst vreemd.”

Christian Horner, de teambaas van Red Bull, liet alvast weten dat het team reeds met Charlie Whiting van de FIA heeft gesproken om duidelijkheid te scheppen over de oorsprong van de boodschap. Volgens Horner waren er betrouwbaarheidsproblemen met de batterij van Ricciardo zijn wagen.

“We hebben reeds met Charlie gesproken. We hebben hem gezegd dat er enkele betrouwbaarheidsproblemen waren met de batterij en dat dit de reden was waarom hij van de kerbstones moest blijven. Ze brachten schade toe aan de batterij. Het is trouwens moeilijk om een goede balans te vinden bij het geven van de radioboodschappen,” aldus Horner.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print