McLaren: “Stoffel Vandoorne is voorbereid op mogelijke invalbeurt”

Doordat Sergio Perez door een coronabesmetting plots forfait moest geven voor de GP van Groot-Brittannië blijkt nogmaals dat reserverijders dit jaar meer dan ooit kans maken op een invalbeurt.


Onze landgenoot Stoffel Vandoorne is samen met Esteban Gutierrez niet alleen officieel reserverijder bij Mercedes, Vandoorne kan ook eventueel invallen voor Racing Point of het McLaren F1 team. Fernando Alonso lijkt dan weer helemaal geen kans te maken op een invalbeurt.

“Fernando speelt geen rol in de discussie over reserverijders”, antwoordde Andreas Seidl van McLaren op een vraag van ‘GPUpdate.net’.

“En ik denk ook dat het Indy-programma nu begint. Zoals we voor het seizoen hebben gecommuniceerd hebben we een overeenkomst met Mercedes, net zoals we vorig jaar met Renault hadden, zodat wij toegang hebben tot Stoffel en Esteban in het geval wij een reservecoureur nodig hebben.”

Bij het McLaren F1 team lijkt men erg goed voorbereid op een eventuele invalbeurt door Stoffel Vandoorne. Vandoorne pastte net als Gutierrez immers al een stoeltje voor de McLaren MCL35.

“Daar hebben we ons op voorbereid, we hebben met beide jongens stoeltjes gepast en een korte simulatorsessie gedaan zodat we klaar zijn voor de start”, vervolgt Seidl. “In het slechtste geval kan zoiets op zaterdag gebeuren en dan moeten we snel kunnen handelen. Dat is dus allemaal geregeld
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner