McLaren strijdt met Ferrari voor tweede plaats bij constructeurs

Bij McLaren ligt de focus voor de GP van Abu Dhabi overduidelijk op het behalen van de tweede plaats in het constructeurskampioenschap.
Uiteraard was men het voorbije weekend erg teleurgesteld bij McLaren omdat Red Bull de constructeurstitel veroverde. Maar in de Formule 1 gaat het erg snel en alles is ondertussen al gericht op de gp van Abu Dhabi.

Daar zal Hamilton nog een waterkansje hebben op de titel, maar eerlijk gezegd ligt de focus bij McLaren vooral op het verdedigen van de tweede plaats in het constructeurskampioenschap. McLaren telt 32 punten voorsprong op Ferrari, dit terwijl de Italiaanse renstal maximaal 43 punten kan behalen in Abu Dhabi.

“Het was erg frustrerend voor iedereen van het team dat Red Bull met de constructeurstitel aan de haal ging in Brazilië. We zijn nu echter zeer gemotiveerd om ons te verzekeren van de tweede plaats in het constructeurskampioenschap en bij voorkeur onze voorsprong op Ferrari nog te vergroten,” zei Martin Whitmarsh.

“We maken zelfs nog aanspraak op de rijderstitel, ook al is het maar met één minimaal punt. We weten echter allemaal dat Lewis een echt competitiebeest is en erop gebrand is om een tweede titel te behalen.”

De kans dat Hamilton echter de titel veroverd is bijzonder klein, zelfs de bookmakers houden geen rekening met een eventuele titel voor de Brit.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021