McLaren stuurt nieuwe F1-bolide al voor eerste wintertest de baan op

Onlangs liet het McLaren F1-team weten dat het haar nieuwe F1-bolide op 23 februari aan het grote publiek zal voorstellen. Het baandebuut van de nieuwe McLaren zal echter al daarvoor plaatsvinden.

De nieuwe F1-bolide van Stoffel Vandoorne en Fernando Alonso, die naar de naam MCL33 zal luisteren, zal net als die van de overige F1-teams op 26 februari aan de eerste wintertest ter voorbereiding van het nieuwe F1-seizoen beginnen. Het echte baandebuut komt er echter al voorafgaand aan de presentatie op 23 februari.

Ieder F1-team beschikt over twee ‘filmdagen’ die het mag gebruiken voor ‘promotionele doelstellingen’, denk daarbij bijvoorbeeld aan het film van commercials of het filmen van beelden voor de presentatie van een F1-bolide. Tijdens zo’n filmdag mag er maximaal 100 kilometer afgelegd worden en worden de bolides uitgerust met ‘promotiebanden’ van Pirelli die compleet andere eigenschappen hebben dan de banden die tijdens de raceweekends gebruikt worden.

McLaren zou naar verluidt gebruik willen maken van zogenaamde ‘filmdagen’ om de MCL33 reeds een eerste keer op het circuit te sturen. Daarmee zou McLaren dan alvast een eerste keer haar wagen met de nieuwe Renault-motor kunnen testen op het circuit. De renstal hoopt daarmee alvast eventuele problemen op de eerste testdag te vermijden.

Vorig jaar werd McLaren tijdens de wintertests geconfronteerd met het ene na het andere probleem met de Honda-motor. Ook tijdens het seizoen bleven er heel wat problemen opduiken, waarna McLaren besloot om de samenwerking met Honda stop te zetten en over te stappen naar motoren van Renault.

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023