McLaren verwacht dat Alonso niet zal vertrekken

Volgens nieuwe baas Zak Brown zal Fernando Alonso Mclaren niet verlaten om Nico Rosberg te vervangen bij Mercedes voor het seizoen 2017.

Naast veel andere rijders wordt Fernando Alonso gelinkt met het zitje bij Mercedes naast Lewis Hamilton. Mercedes liet vandaag weten dat het de Spanjaard ziet als een kandidaat om Nico Rosberg te vervangen.

Het seizoen 2017 is het laatste jaar van het contract van Alonso met McLaren. Zak Brown, die vorige maand de leiding kreeg bij McLaren ter vervanging van Ron Dennis, laat weten zich geen zorgen te maken in het feit dat hij Alonso kan verliezen.

“We hebben een contract met Fernando en hij is erg gelukkig”, vertelt Brown tegenover Sky Sports. “Hij wil races winnen en dat willen wij ook. Ik maak me dan ook geen zorgen in dat scenario”, doelt Brown op een mogelijk vertrek van de tweevoudig wereldkampioen.

Alonso, die in 2007 al voor McLaren reed, tekende in 2015 een contract voor drie jaren. Ron Dennis maakte toen duidelijk dat het contract waterdicht was.

“Hij heeft een driejarig contract bij ons, zonder opties. Zo makkelijk is het dus niet”, gaat Brown verder. “Dat is wat we hem toen aanboden en dat is waar hij mee akkoord ging.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}