McLaren: “We hebben nog geen vervanger voor Alonso”

Woensdag kwamen McLaren en Fernando Alonso met het nieuws naar buiten dat ze samen gaan deelnemen aan de Indy 500 van dit jaar. Deze race valt samen met de Grote Prijs van Monaco en meteen rijst dan de vraag wie hem gaat vervangen.

McLaren heeft met voormalig wereldkampioen Jenson Button als reservecoureur iemand in huis die bulkt van de ervaring en het huis door en door kent. Het lijkt bijna vanzelfsprekend dat hij Alonso zal vervangen in Monaco maar dat lijkt nog lang niet zeker te zijn.

“We hebben nog geen vervangende rijder voor Alonso,” laat CEO Zak Brown optekenen. “Deze gesprekken zijn nog gaande. We hebben een paar verschillende opties. We zullen de naam van de vervanger naar buiten brengen zodra we weten wie het wordt.”

Racing director Eric Boullier is volgens Brown de man die de knoop moet doorhakken.

Op de vraag of Jenson Button de tweevoudige wereldkampioen zal vervangen antwoordt hij: “Eric is uiteindelijk degene die met een aanbeveling moet komen als het gaat om welke rijder in de auto plaats moet nemen. Hij zal hier dit weekend ook zijn, dus ik zal deze vragen voor hem bewaren. Hij is er echter al mee bezig.”

Brown wou ook niets kwijt op de vraag of we Alonso’s vervanger aan het werk zouden zien tijdens de tweedaagse testsessie die volgt op de Grand Prix van komend weekend.

“Dat is uiteindelijk een beslissing die Eric Boullier moet nemen,” schuift hij de hete aardappel opnieuw door naar de Fransman. “Hij is hier nog niet. Ik geloof dat Stoffel Vandoorne in elk geval wat tijd in de wagen zal doorbrengen. Ik denk dat als we eenmaal een beslissing hebben genomen over de rijder, Eric ook hier een besluit over zal nemen.”

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022