McLaren wil grote stap vooruit zetten met nieuwe F1-simulator

Het McLaren F1-team zette het voorbije seizoen een serieuze stap vooruit maar komend jaar wil de renstal een nieuwe simulator in gebruik nemen om nog bijkomende progressie te boeken.


Ooit was McLaren zowat de referentie in de Formule 1 en ook wat simulatoren betreft maar de voorbije jaren ging de renstal door een diep dal. Dit jaar lijkt McLaren daaruit te kruipen en eindigde het als vierde in het constructeurskampioenschap.

Maar McLaren wil uiteraard opnieuw naar de absolute top terugkeren en daaraan is het intens aan het werken. Om die bijkomende stap vooruit te zetten wil McLaren onder andere een gloednieuwe simulator in gebruik nemen.

“We hebben een nieuwe ‘driver-in-the-loop-simulator’,” vertelde James Key tegenover de media eerder deze week. “Het is een simulator die erg afwijkt van wat we voordien gebruikten.

“Het is een project waarin McLaren lange tijd en lang geleden pionier was. We erkennen echter dat die wereld niet heeft stilgestaan. Het is een groot en belangrijk project binnen McLaren en ik hoop dat het volgend jaar zijn vruchten zal afwerpen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021