McLaren wil Magnussen volgend seizoen naar F1 halen

Kevin Magnussen, die momenteel aan de leiding staat in de Formule Renault 3.5, zal volgend seizoen mogelijk de overstap naar de Formule 1 maken.
image
McLaren-teambaas Martin Whitmarsh is vastbesloten om de Deen bij een F1-team te plaatsen. Magnussen leidt momenteel in de World Series, met dertig punten voorsprong op onze landgenoot Stoffel Vandoorne. Beiden maken deel uit van het talentenprogramma van McLaren.

“We gaan hem proberen bij een team onder te brengen. Er was in eerste instantie een akkoord met Force India om hem te laten rijden tijdens de Young Driver Test, maar ze hebben zich op het laatste ogenblik toch nog bedacht. Omdat die deal niet doorging, hebben we hem een dag laten rijden in de MP4-28.” aldus Whitmarsh in de aanloop naar de GP van Hongarije.

Het is voor McLaren echter niet simpel om Magnussen zomaar ergens onder te brengen, gezien het beperkte aantal zitjes die beschikbaar zijn voor volgend seizoen. Een plaatsje bij McLaren werd door Whitmarsh ook meteen van tafel geveegd.

“In het verleden werd al wel eens een uitzondering gemaakt, maar normaal gezien laten wij geen debutanten rijden bij Mclaren. De druk die op de schouders van een McLaren-rijder komt te liggen is immers enorm.” verklaarde Whitmarsh.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner