McLaren wil met blown diffuser rijden in Hockenheim

Bij McLaren is men ervan overtuigd dat met deze keer wel zal kunnen racen met de zogenaamde blown diffuser achteraan op de bolide.
McLaren maakte aanvankelijk geen al te beste indruk tijdens het raceweekend in Silverstone. Op vrijdag waren de tijden op zijn minst pover te noemen en dat ondanks het feit dat de McLaren was uitgerust met de blown diffuser.

Het concept waarbij er, net zoals bij Red Bull, lucht uit de uitlaten wordt gebruikt om meer neerwaartse druk te verkrijgen bleek niet goed te werken op de McLaren. Uiteindelijk besloot men bij McLaren dan maar om de kwalificatie en de race zonder de blown diffuser te rijden.

Voor de GP van Duitsland is men er echter van overtuigd dat men het ganse weekend met de blown diffuser zal kunnen rijden. McLaren zou naar eigen zeggen geleerd hebben uit de problemen die ze in Silverstone ondervonden en daarop het concept voor hun wagen hebben aangepast.

“Je kan uiteraard nooit voor de volle honderd procent zeker zijn, maar ik denk dat we naar Hockenheim gaan met meer informatie,” aldus Martin Whitmarsh. “We hebben enkele aanpassingen gedaan aan de hand van de data die we vergaard hebben en we zullen op vrijdag met de blown diffuser rijden. Ik denk dat we gans het weekend ermee zullen rijden maar de uiteindelijke beslissing zullen we vrijdagavond maken.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen