“McLaren wil Sainz behouden en overtreft miljoenensalaris van Ferrari”

McLaren zou alles op alles zetten om Carlos Sainz te behouden en niet de overstap naar Ferrari te laten maken. Daarvoor zou McLaren diep in de geldbuidel willen tasten.


Er zijn sterke aanwijzingen dat Carlos Sainz vandaag een contract bij Ferrari zou tekenen om daar vanaf volgend jaar Sebastian Vettel te vervangen. Volgens het Spaanse ‘Marca’ zou McLaren in allerlaatste instantie echter alles op alles zetten om Sainz alsnog te behouden.

Ferrari zou Sainz zo’n 6 à 7 miljoen euro willen betalen, wat voor Sainz een serieuze loonsverhoging tegenover zijn huidig salaris bij McLaren zou zijn. McLaren-teambaas Andreas Seidl zou echter graag ook in 2021 over het rijdersduo bestaande uit Lando Norris en Carlos Sainz beschikken.

Ondanks de financieel moeilijke situatie waarin McLaren door de coronacrisis verkeert zou McLaren Sainz toch een nieuw contract hebben aangeboden, eentje dat het miljoenencontract van Ferrari zelfs zou overtreffen.

De kans lijkt echter klein dat dit Sainz van gedachten kan doen veranderen. Sainz heeft een voorliefde voor Ferrari en droomt er net als veel andere rijders van om voor de Scuderia te rijden. Daarnaast zou de Spanjaard bij Ferrari meteen over een topwagen beschikken, daar waar Sainz met McLaren vooral het gevecht achter de grote drie topteams moet zien te voeren.

Het ziet er dus eerder naar uit dat Sainz zijn handtekening bij Ferrari zal zetten en dat McLaren op zoek moet naar een vervanger.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner