“Mercedes aan de beterhand”

Na een moeilijk “eerste” jaar bij Mercedes is Michael Schumacher nog even gemotiveerd om resultaten neer te zetten alsof het zijn eerste seizoen is.
 
Toch worden de plannen van ‘Der Kaiser’ gedwarsboomd door de ontwikkeling van de nieuwe wagen die enige achterstand laat optekenen op het vlak van ontwikkeling ten opzichte van de competitieve concurentie.
 
Maar er werd bij Mercedes GP met nuchterheid gereageerd op de kritiek die steeds maar de kop bleef opsteken. Gisteren reed Schumacher immers voor het eerste met een gewijzigde wagen, waarvan het uitlaatsysteem en de carrosserie een grondige update te verwerken kregen.

Daags ervoor had Nico Rosberg ook met de nieuwe aanpassingen gereden en had ook hij reeds veelbelovende vooruitgang gemeld.
 
Schumacher keek voldaan terug op zijn op één na laatste testdag voor het nieuwe seizoen. Hij omschreef zijn prestatie, de vijfde snelste tijd, na Sergio Pérez ( Sauber C30), Felipe Massa ( Ferrari 150), Marc Webber (Red Bull RB7) en Rubens Barrichello (Williams FW33) als heel productief.

De 89 afgelegde ronden hebben eens te meer de betrouwbaarheid van de wagen naar voor gebracht. Het is nu tijd om zich te concentreren op de fijne afstellingen van de wagen om zo de broodnodige tienden van seconden te gaan vinden die het verschil kunnen maken tussen de pole en een tweede startrij, winst of podium.

geschreven door Bart Termont
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print