Mercedes-AMG ONE hypercar verpulvert ronderecord op het circuit van Monza

Mercedes
Mercedes

De Mercedes-AMG ONE heeft op het circuit van Monza een nieuw ronderecord voor productieauto’s gereden. De hypercar van Mercedes verpulverde het oude ronderecord door maar liefst elf seconden sneller te gaan.

Mercedes sleutelde jarenlang aan haar hypercar die voor een groot deel gebaseerd is op technologie uit de Formule 1. De Mercedes-AMG ONE wordt aangedreven door een 1.6 liter V6 turbomotor uit de Formule 1, dit in combinatie met vier elektromotoren zorgt voor een indrukwekkende 1063 pk.

Na jaren van ontwikkeling is Mercedes dit jaar in januari begonnen met het uitleveren van de eerste exemplaren van de Mercedes-AMG ONE waarvan er slechts 275 stuks worden gebouwd.Twee van die exemplaren zouden naar verluidt naar zevenvoudig F1-kampioen Lewis Hamilton gaan: eentje voor hemzelf en eentje voor zijn vader Anthony Hamilton.

Mercedes besloot om uitgerekend in Monza, bijna de achtertuin van Ferrari, een Mercedes-AMG ONE het circuit op te sturen om het baanrecord voor productieauto’s aan te vallen. Fabrieksrijder Maro Engel mocht proberen om het baanrecord dat op naam stond van een Porsche GT3 RS te verbreken.

Dat lukte in de Mercedes-AMG ONE met sprekend gemak want Engel was in de hypercar van Mercedes met een tijd van 1:43.902 maar liefst elf seconden sneller geweest zijn dan de oude besttijd in de Porsche GT3 RS. Leuk weetje ook is dat de bewuste rondetijd ‘slechts’ 19 seconden trager is dan de snelste ronde van een F1-bolide tijdens de GP van Italië in 2022.

Eerder verbrak Mercedes met haar hypercar ook al het ronderecord op de Nordschleife. Engel was toen in de Mercedes-AMG ONE acht seconden sneller dan de Porsche 11 GT2 RS.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print