Mercedes-baas: “Dubbele punten zijn een foute keuze”

Toto Wolff heeft te kennen gegeven dat de beslissing om tijdens de laatste race van het seizoen dubbele punten toe te kennen een foute keuze is.
image
Voor aanvang van dit seizoen werd beslist dat tijdens de GP van Abu Dhabi, de laatste race van het seizoen, dubbele punten toegekend zouden worden. Er was al meteen hevige kritiek toen de beslissing werd bekendgemaakt. Waarom was de race in Abu Dhabi immers belangrijker dan de andere races op de F1-kalender?

Ook Toto Wolff van Mercedes erkent nu dat het een foute beslissing was om dubbele punten toe te kennen aan de laatste race van het seizoen.

Sowieso zal één van beide Mercedes-piloten de wereldtitel bij de rijders veroveren. Daniel Ricciardo is na de race in Austin immers definitief mathematisch uitgeteld. Het verhoogt desondanks de stress bij Mercedes omdat men bij de renstal bevreesd is dat de titelstrijd eventueel beslist zou worden door een technisch probleem bij één van de rijders.

“Het was een foute beslissing. We hebben de impact van de maatregel onderschat,” zei Toto Wolff tegenover Sky Sports.

Momenteel is het immers zelfs zo dat indien Nico Rosberg komend weekend in Brazilië zou uitvallen en Hamilton zegeviert, de beslissing nog steeds in Abu Dhabi zou vallen. Hamilton zou in dergelijk scenario immers 49 punten voorsprong hebben maar door de dubbele punten in Abu Dhabi zijn er daar nog maximaal 50 punten te verdienen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022