Mercedes-baas: “Ik was paranoïde en dacht dat we zouden verliezen”

Ondanks het feit dat Mercedes 16 van de 19 races wist te winnen waren ze er bij Mercedes toch niet gerust in tijdens het voorbije F1-seizoen.

Mercedes mag dan wel het F1-seizoen 2014 gedomineerd hebben en beide wereldtitels veroverd hebben, toch waren ze er niet gerust in, zo laat Toto Wolff verstaan. Tegenover Autosport liet Toto Wolff verstaan dat hij zelfs een beetje paranoïde was en dacht dat ze alsnog van de toppositie zouden gestoten worden.

“Ik ben van nature een pessimistisch iemand,” zei Toto Wolff tegenover Autosport. “Het was pas tijdens de vlucht van Japan naar Europa, na de dramatische crash van Jules Bianchi, dat ik besefte dat we echt over een dominant pakket beschikten en dat we zouden kunnen winnen.”

“Tijdens het seizoen had ik nooit die gedachte. Ik dacht nooit dat het eenvoudig zou worden, in tegenstelling zelfs.”

“Er was niets sinds het begin van het seizoen dat ons toonde dat ons pakket voldoende zou zijn. In Melbourne finishte Ricciardo als tweede, alvorens die tweede plaats van hem werd afgenomen, en dat terwijl Red Bull amper getest had,” zei Toto Wolff. “Dat was een herinnering voor ons om niet zelfvoldaan te zijn. We benaderden het race per race. We probeerden steeds beter te worden en dat was de eerste keer ooit dat we tijdens een seizoen onze voorsprong konden vergroten.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print