Mercedes-baas verontschuldigt zich voor ‘spaghetti-uitspraak’ over Ferrari

Mercedes-baas Toto Wolff biedt Ferrari zijn excuses aan voor de ‘stoute’ uitspraak die Niki Lauda deed over Ferrari.

Mercedes krijgt geregeld heel wat kritiek te verwerken en dat werd Niki Lauda even te veel. In een reactie op de zoveelste kritiek deed Lauda een opmerkelijke uitspraak. Hij zei dat Ferrari minder met spaghetti moet rondsmijten en haar wagen sneller moet maken (Lees: “Ferrari smijt met spaghetti in het rond”).

Dat zorgde uiteraard voor de nodige commotie, zeker in Italië, waar Ferrari zo goed als heilig is en omdat bovendien ook nog eens een Italiaans gerecht erbij betrokken werd. Mercedes-baas Toto Wolff wil nu de schade beperken.

“Wij bij Mercedes willen niemand beledigen,” aldus Toto Wolff tegenover het Duitse ‘Bild’. “We respecteren Ferrari enorm en verheugen ons op interessante duels op de baan.”

“We nemen Ferrari zeer ernstig als uitdager en moeten hard werken om onze voorsprong te verdedigen. Dat ze niet zomaar met spaghetti rondsmijten heeft hun overwinning in Maleisië ons getoond.”

Niki Lauda, momenteel werkzaam voor Mercedes als raadgever, geeft ook geregeld commentaar op de Duitse zender ‘RTL’. Ook dan neemt hij nooit een blad voor de mond. Ondanks de opmerkelijke uitspraak heeft Lauda een goede band met Ferrari, waarmee hij twee van zijn drie wereldtitels in de Formule 1 behaalde.

“Iedereen kent Niki zijn bijzondere band met Ferrari en zijn passie voor de Formule 1. Daarom is hij bij dergelijke onderwerpen ook vaak erg direct in zijn commentaar en zegt hij vervolgens dingen die scherper klinken dan dat ze eigenlijk bedoeld zijn,” besluit Toto Wolff.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022