Mercedes bekent: “We hebben problemen met onze nieuwe F1-motor”

Het Mercedes F1 team wil komend seizoen voor het achtste jaar op rij wereldkampioen worden de voorbereiding van het nieuwe seizoen verloopt blijkbaar niet geheel probleemloos.

In een video laat Mercedes immers weten dat het in de aanloop naar het nieuwe F1-seizoen problemen ondervindt met haar nieuwe F1-motor. Ook vorig jaar ondervond Mercedes problemen maar tegen dat het seizoen van start ging waren die problemen blijkbaar van de baan.

Eerder liet Toto Wolff al weten dat Mercedes vorig jaar gered werd doordat de start van het F1-seizoen 2020 door de pandemie met het coronavirus werd uitgesteld. Het gaf Mercedes toen de tijd om de problemen te verhelpen. Ook dit jaar zijn er dus problemen, al verwacht men deze wel te kunnen oplossen tegen het begin van het seizoen.

“We ondervinden enkele problemen met onze power units,” aldus Hywel Thomas, de baas van de motorafdeling bij Mercedes, in een video.

“We weten dat we enkele problemen hebben maar we hebben heel wat plannen klaar om die problemen te verhelpen. Ik ben er van overtuigd dat we tegen de eerste race alles in orde krijgen.”

Ofwel is het Mercedes F1 team opnieuw zand in de ogen aan het strooien, ofwel hebben ze daadwerkelijk problemen. Tijdens de wintertest en vooral tijdens de GP van Bahrein zullen we weten hoe het Mercedes F1 team ervoor staat.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022