“Mercedes betaalt haar rijders niet”

Bij de renstal Mercedes GP verklaarde Norbert Haug onlangs dat het aantrekken van Michael Schumacher en Nico Rosberg financieel haalbaar zou zijn. Mercedes zou uiteindelijk haar rijders toch niet zelf betalen.
Het onderwerp is misschien al even naar de achtergrond verdwenen maar vergeten is men het blijkbaar nog niet helemaal. De Formule 1 moet goedkoper worden en autoproducenten moeten vervolgens weer het nut van de sport gaan inzien.

Bij Mercedes GP slaagde men er alvast in om de grootste comeback uit de geschiedenis van de sport in eigen kamp te doen plaatsvinden. Een bedrag van 7 miljoen euro is daarvan de kostprijs terwijl vooral de sponsors zich waarschijnlijk een breuk gaan lachen.

Geweten is dat Schumacher in het verleden veel grotere bedragen wist te innen als rijder van Ferrari maar toch vinden enkele insiders het dan weer een ondoordachte beslissing van Mercedes om tijdens de crisis toch nog hoge salarissen uit te delen. Bij Mercedes zelf denkt men daar dus even anders over!

“Binnen onze renstal wordt het salaris van elke rijder uit het inkomen van de sponsors gehaald. Ook onze commerciële rechthouders dragen uiteraard hun steentje bij maar het is zeker niet Mercedes zelf dat de onkosten van de rijders op zich neemt. Bovendien zijn onze onkosten gehalveerd tijdens de laatste vijf seizoenen”, zo verklaarde Norbert Haug.

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen