Mercedes betreurt wat Hamilton in Hongarije deed

Paddy Lowe van Mercedes vindt het jammer dat Lewis Hamilton in Hongarije Charlie Whiting is gaan opzoeken om de regels betreffende dubbel geel te verduidelijken.

In Hongarije wist Nico Rosberg, ondanks dubbel geel, alsnog de polepositie te veroveren. Enkele uren na afloop van de kwalificatie volgde er een onderzoek naar de snelste ronde van de Duitser, meer bepaald of hij voldoende vertraagde tijdens de dubbele gele vlag-situatie.

Dat bleek uiteindelijk het geval te zijn, al is het wel opvallend dat het onderzoek pas enkele uren na afloop van de kwalificatie werd ingesteld en niet meteen. Volgens insiders zou het onderzoek veroorzaakt zijn na een ‘bezoekje’ van Lewis Hamilton aan Charlie Whiting, de racedirecteur van de FIA. Hamilton zou bij Whiting gegaan zijn om verduidelijking betreffende de regels te krijgen en dan meer bepaald wat het vertragen onder dubbel geel betreft.

Hamilton beweerde nadien dat zijn gesprek met Whiting het onderzoek niet zou uitgelokt hebben, al valt dat uiteraard in twijfel te trekken. Vooral Mercedes was teleurgesteld met het bezoek van Hamilton aan Charlie Whiting. Mercedes had liever gehad dat zij als team navraag zouden doen bij Charlie Whiting.

“Lewis ging volgens mij inderdaad naar Charlie maar dat was niet specifiek om de ronde van Nico te laten onderzoeken. Het was voor zichzelf dat hij naar Charlie ging, om te weten wat hij in de toekomst zelf zou kunnen doen indien een gelijkaardige situatie zich voordoet,” aldus Paddy Lowe. “Ik betreur het echter.”

“Ik persoonlijk vind dat hij via het team navraag had moeten laten doen bij Charlie. Ik denk echter niet dat er schade werd berokkent. Het was gewoon een foute inschatting van hem,” besluit Lowe.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}