Mercedes blijft teleurgesteld en gefrustreerd achter

Teleurstelling en frustraties, die twee woorden omschrijven het best de gevoelens bij Mercedes na afloop van de GP van Singapore.
image
Het zag er immers lange tijd naar uit dat Mercedes een uitstekend resultaat zou weten neer te zetten, maar door de safety car en een slechte strategie was er aan de finish vooral frustratie en teleurstelling bij de ‘zilverpijlen’.

Bij de start verliep het nog goed, even leek het zelfs dat Nico Rosberg Sebastian Vettel te grazen zou nemen, maar uiteindelijk wist Vettel Rosberg te counteren en kon de leider in de wk-stand wegrijden van Rosberg en de rest.

Maar niet getreurd, Mercedes lag nog steeds met beide wagens in een erg goede positie, toch tot aan de safety car, want toen liep het mis. Fernando Alonso en heel wat andere rijders maakten ervan gebruiken om een pitstop te maken en vervolgens met die bandenset richting de finish te rijden.

Rosberg en Hamilton bleven net als raceleider Sebastian Vettel buiten op de baan, maar dat bleek voor de beide wagens van Mercedes een verkeerde keuze. Ze beschikten immers niet over de nodige snelheid om in de latere fase van de wedstrijd de verloren tijd van hun pitstop goed te maken.

“Ik denk niet dat we na dit raceweekend tevreden kunnen zijn,” zei Lewis Hamilton. “Ik ben teleurgesteld over het resultaat dat we behaalden nadat we zo veel gepusht hebben. Misschien was onze strategie niet zo goed als we gehoopt hadden.”

Ook teamgenoot Nico Rosberg was erg teleurgesteld over zijn raceresultaat.

“Ik ben er zeker van dat we niet het maximaal haalbare eruit gehaald hebben. Er waren heel wat ditjes en datjes die niet goed zaten,” zei de Duitser. “Ik weet niet of we het risico hadden moeten nemen om buiten te blijven na de safety car. Zouden we daarin geslaagd zijn? Ik weet het niet.”

“Ik maakte een trage pitstop en verloor een plaats aan Mark Webber. Vervolgens kwam er rubber in mijn voorvleugel vast te zitten. Het was gewoonweg een moeilijke race vanaf die safety car. Er waren heel wat verschillende strategieën en ik denk dat we inderdaad een beter resultaat hadden kunnen behalen,” was het besluit van Rosberg.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print