Mercedes-CEO spreekt geruchten tegen: “Er bestaat geen probleem Toto Wolff”

Ola Kallenius, CEO van Daimler, ontkende tijdens de GP van Oostenrijk dat hij een probleem zou hebben met Toto Wolff. “Ik ben erg close met Toto Wolff,” liet de Zweed optekenen tijden de GP van Oostenrijk.


Het gonst al een tijdje van de geruchten dat Mercedes zou stoppen met haar eigen team en enkel verder zou gaan als leverancier van motoren in de F1.

Die geruchten werden onder andere gevoed door de aangekondigde besparingen van de nieuwe Daimler CEO Ola Kallenius en door het feit dat bekend geraakte dat Toto Wolff aandelen gekocht had van Aston Martin.

Kallenius liet afgelopen weekend in Spielberg weten dat er tussen hem en Toto Wolff helemaal geen problemen zijn en hij liet zelfs doorschemeren dat Mercedes zich voor een langere tijd wil engageren in de Formule 1.

“Nou, niet alles wat je leest in de media is waar,” aldus de Zweed tegenover ‘Sky F1’.

“Toto en ik zijn erg close, we spreken elkaar heel vaak. Ik ben erg blij om hier te zijn en het team te steunen na al het harde werk dat ze hebben gedaan in de winter.”

“Ik denk dat er twee dingen zijn die zeer belangrijk zijn voor de toekomst van de Formule 1. Aan de ene kant is het belangrijk om de kostenbasis te verlagen, en daar is veel werk in gegaan.”

“We hebben een belangrijke rol gespeeld bij het definiëren van dat nieuwe budgetplafond, dat de sport financieel aantrekkelijker zal maken.”

“Langs de andere kant hebben we de beste hybridetechnologie ter wereld in de Formule 1. Dat kunnen we met z’n allen verder uitbouwen tot een CO2-neutrale sport.”

“We hebben ook een plan gepresenteerd hoe we dit stap voor stap duurzamer kunnen maken. Die twee dingen, financiële duurzaamheid en CO2-neutraliteit: dat is een goede toekomst voor F1 en Mercedes in de Formule 1.”

Ten slotte liet hij ook weten verder te willen gaan met Hamilton en Bottas. “We houden vast aan onze twee jongens. We geloven in de rijders die we nu hebben.”


Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print