Mercedes en Ferrari bereiden een bod voor op Max Verstappen

Max Verstappen is, na zijn overwinning van het voorbije weekend in Maleisië, nog meer dan voordien gegeerd wild in de F1. Volgens het Britse dagblad ‘Evening Standard’ willen zowel Mercedes als Ferrari de Nederlander inlijven in 2019.

Naar verluidt ligt er zowel bij Mercedes als bij Ferrari een contract klaar voor Verstappen dat hem zo’n slordige 23 miljoen euro per jaar moet laten verdienen, wat hem bij de topverdieners in de Formule 1 zou brengen.

De Duitsers zouden een streepje voor hebben want hoewel Ferrari ook een mythisch merk is met een ongelofelijke geschiedenis in de sport kunnen ze bij Mercedes mooie statistieken laten zien met drie titels in de laatste drie seizoenen, en ook dit jaar staan ze er alles behalve beroerd voor.

Toto Wolff, teambaas bij Mercedes, is ook een persoonlijke vriend van Jos Verstappen en de Oostenrijker heeft misschien wel in zijn kaarten laten kijken door Valtteri Bottas maar een éénjarig contract aan te bieden. De overeenkomst van Max bij Red Bull loopt immers af einde 2018 en op die manier zou niets hem in de weg staan om naar Mercedes te verhuizen.

Bij Ferrari geven ze echter de hoop niet op en de Italianen zouden ook maar wat graag de Nederlander toevoegen aan hun troepen. Het valt wel te betwijfelen of Sebastian Vettel zit te wachten op de komst van Verstappen, beide kemphanen hebben al meerdere keren op en naast de baan in de clinch gelegen.

Na vier titels te hebben gewonnen met Red Bull wil Vettel, net zoals zijn idool en mentor Michael Schumacher, zichzelf onsterfelijk maken door wereldkampioen te worden in een Ferrari. Dit jaar lijkt het erop dat Vettel het kampioenschap aan het verspelen is en het is mogelijk dat de bazen van Ferrari meer zien in de onverschrokken rijstijl van Verstappen die meer gelijkenissen vertoont met die van Schumacher.

Red Bull-teambaas Christian Horner beseft dat het niet gemakkelijk zal zijn om de jonge Nederlander te behouden als ze hem niet van een auto kunnen voorzien om te vechten om de wereldtitel.

“We moeten Max bewijzen dat wij nog steeds het beste team zijn voor hem. Hij heeft bij ons zijn eerste grote kans gekregen en hij heeft die met beide handen gegrepen door zijn eerste race bij ons te winnen. Daar voegt hij nu op briljante wijze deze overwinning aan toe,” aldus Horner.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en koop bij Bol.com via onderstaande banner SelectSelect
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print